Que es la XEMV

La Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes és una entitat que agrupa a les emissores de ràdio municipals de la Comunitat Valenciana. Va nàixer en 2007  i va arribar a agrupar 13 emissores, si bé posteriorment el número es reduiria  i n’arribaren a ser únicament cinc, sobretot perquè algunes de les ràdios foren suprimides pels seus ajuntaments, com el cas de l’Emissora d’Aldaia. En febrer de 2016 es va fer una reunió a Mislata on es va donar-se un nou impuls a la Xarxa, que podria arribar a agrupar a 20 emissores.

Aquell nou impuls va desenvocar en una nova posada en marxa, com a ens depenent de la Federació Valenciana de Municipis i Provincies.  En un acte celebrat al MuVIM el 20 d’abril de 2017, la XEMV va agrupar una trentena d’emissores, entre elles, Ràdio Bétera.

La Xarxa agrupava originàriament a les emissores d’Albal, Almàssera, Aldaia, Burjassot, l’Eliana, Altea,Picassent, Pego, Benicarló, Alaquàs, Castelló de la Ribera i Godella. Inicialment, la Xarxa era un acord entre els responsables de les diferents emissores. Més avant es va convertir en un conveni entre ajuntaments. La col·laboració consisteix en l’intercanvi de programes entre cada cadena,  i des de 2017, també inclou servei tècnic i formació per al personal.